Blog

Besök de bästa stränderna i Australien

Det är ingen överdrift när vi påstår att Australien har tusentals stränder att besöka. Det här landet har mycket att bjuda på, och utöver sina stränder kan du förvänta dig spännande städer, otroligt vackra regnskogar, enorma öknar och så mycket mer. Det finns goda skäl till att så många tar initiativet att resa utomlands till Australien, och vi ska förse dig med lite inspiration genom att ta en titt på några av de utomordentliga sevärdheterna och upplevelserna i Australien!

Ta en tur till några av de vackra stränderna

Med uppemot 10 000 stränder kan det vara svårt att veta var du ska börja, och alla har sina egna positiva aspekter att skryta med. Ett exempel på en strand som du dock verkligen inte vill missa är Whitehaven Beach. Den mjuka sanden som är vit likt snö och det förbluffande havet i en turkosblå färg är några av de lockande egenskaperna. För ett antal år sedan har stranden till och med utsetts till den bästa i Australien, och det är lätt att förstå varför. Ta en tur dit och se för dig själv!

Näst på listan har vi Lizard Island, och du finner den här stranden högt uppe i Stora Barriärrevet. Om du har en förkärlek till att snorkla är detta en ypperlig plats att befinna dig på, och du får heller inte glömma att besöka berget i närheten för att få en underbar utsikt över havet. Den sista stranden som vi ska kika på är Turquoise Bay, och detta kan beskrivas som en av de bästa orörda stränderna. Om du vill njuta av ett häftigt korallrev på en lugn strand är detta en underbar strand att besöka. Ansök om ett visum till Australien och få chansen att snart besöka en av stränderna!

Innan du ger dig av till Australien

Självfallet vill du se till så att du har packlistan redo, att du vet var i Australien du ska bo och att aktiviteterna har bestämts, men inte kan du heller ge dig iväg utan ett visum. Därför ska du definitivt komma ihåg att först och främst ansöka om ett turistvisum som tillåter dig att flyga in i Australien och att stanna där i upp till 90 dagar om du så föredrar. Så länge du enbart reser i turistsyfte är det inte svårt eller tidskrävande att lägga vantarna på ditt eget visum, och det finns flera sajter online som kan hjälpa dig!

Du kan måske også lide...