Blog

7 saker du måste uppleva i Paris

När du är i Paris ska du se till att uppleva dessa sju sevärdheter som du inte får missa:

 

  1. Eiffeltornet – Denna ikoniska byggnad är ett måste för alla som besöker Paris. Kom nära tornet genom att ta en av de många turer som finns tillgängliga eller njut av en picknickmiddag i en av de närliggande parkerna. Läs mer här.

 

  1. Katedralen Notre Dame – Denna fantastiska katedral är ett mästerverk av gotisk arkitektur och bör inte missas. Ta en guidad tur för att lära dig mer om dess historia och funktioner, eller njut helt enkelt av byggnadens skönhet från utsidan.

 

  1. Louvre-museet – Louvre-museet är hemvist för några av världens mest kända konstverk och är ett måste för alla konstälskare. Med tusentals utställda verk finns det något för alla här.

 

  1. Versaillespalatset – Precis utanför Paris ligger detta överdådiga palats som är ett måste för alla som är intresserade av fransk historia. Gå runt på palatsområdet och se hur aristokratin levde förr i tiden, eller ta en titt in i de kungliga sovrummen och mötesrummen. Läs mer om ämnet här.

 

  1. Triumfbågen – Denna imponerande båge beställdes av Napoleon Bonaparte och är en symbol för fransk militär makt och prestige. Klättra upp till toppen för att få en fantastisk utsikt över Paris, eller besök den på Bastille Day för att se Frankrikes största militärparad.

 

  1. Sainte Chapelle – Detta fantastiska kapell byggdes av kung Ludvig IX på 1200-talet och är hemvist för några av de vackraste glasmålningarna i världen. Ta en guidad tur för att lära dig mer om deras historia och betydelse, eller njut bara av deras skönhet på avstånd.

 

  1. Champs-Élysées – Denna berömda aveny kantas av lyxbutiker, restauranger och kaféer, vilket gör den till den perfekta platsen för att titta på folk och insupa den parisiska atmosfären. Se till att besöka den på kvällen när alla gatlampor är upplysta och det är ännu mer livligt än vanligt! Hitta mer inspiration här.

Du kan måske også lide...