Blog

Hur du väljer rätt handelsplattform | Aktier och kryptovalutor

Inte finns det någon avsaknad av handelsplattformar för blivande aktie- och kryptoinvesterare, men kvaliteten kan variera ganska enormt från plattform till plattform. Vad är det egentligen som en nätmäklare bör kunna erbjuda sina kunder och hur vet du att du har hittat en lämplig handelsplattform?

Utbud, kostnad och verktyg

För att en handelsplattform ska vara gynnsam att ta del av finns det diverse funktioner, produkter och hjälpmedel som den bör kunna erbjuda. Först av allt ska du aldrig känna dig begränsad när du väljer rätt aktie för dig, utan plattformen får gärna bestå av hundratals – om inte tusentals – investeringsprodukter. Kostnaderna ska gärna också vara låga. Om du exempelvis väljer en plattform såsom https://aktieskola.com/etoro/ betalar du ingenting i provision när det är dags att köpa eller sälja aktier.

Kom också ihåg att analysverktyg är A och O för att säkerställa att du tar alla de bästa investeringsbesluten, så underskatta inte vikten av att välja en handelsplattform som kan erbjuda dig just detta verktyg. Det sista som återstår är att kontrollera huruvida plattformen är lättnavigerad eller inte. En smart layout gör allting mer smidigt, så det ska inte vara några svårigheter att ta dig runt på sajten.

Händig applikation

Det är inte bara via en webbläsare som det går att köpa aktier, utan du kan även ladda ner en applikation i mobilen och hitta dina favoritaktier var du än befinner dig. Kortsiktinvesterare brukar uppskatta att ha handelsplattformen i mobilen då detta gör det möjligt för dem att hålla koll på marknadsförändringar och värdefluktueringar närsomhelst. Då kan de snabbt köpa och sälja när tillfället är rätt.

Du som långsiktsinvesterare kan dock utan problem nöja dig med en handelsplattform i webbläsaren då det kommer att dröja ett tag innan du säljer. En app kan då bli en nackdel och resultera i att du paniksäljer snarare än att behålla aktien så länge som du hade planerat. Kort och gått bör långsiktsinvesterare vända sig till handelsplattformer i webbläsaren för att undvika förhastade beslut medan kostsiktsinvesterare gynnas av en app där de regelbundet kan få en översikt av marknadsutvecklingen.

Du kan måske også lide...