Meny | Om sushi | Om oss | Catering | Galleri | Öppet tider | Kontakt | Ordlista

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite råd & tips!

Man äter sushin i den ordning som vi har på bilden med omeletten först, sedan skaldjur, mager fisk och sedan fett fisk som lax och sist avokado och grönsaker. Så gör en riktig sushikännare "Tsü". Det finns alltid en tanke bakom detta.

Missa aldrig den varma och goda misosoppan som innehåller både sojabönpasta, fiskbuljong, alger, tofu och purjolök. Det finns rikligt med vitamin E och Omega-6 från sojabönor. Algerna (sjögräs som vi brukar kalla det) innehåller mycket mineraler och vitaminer från havet.

Glöm inte heller det gröna téet som släcker törsten och värmar upp dig under de kalla dagarna. Teet innehåller också naturliga antioxidanter. Ät gärna gari också, den inlagda ingefäran, den har en desinfekterande och hälsosam effekt, perfekt kombination med rå fisk.

Blanda lite wasabi i sojan innan man äter, men doppa inte hela risbollen i sojan. Använd gärna handen och doppa fisksidan i sojan. Det är bäst att doppa bara fiskbiten i sojan för bättre smak. >>ser video

För dig som tillagar sushi själva

- Råfisk ska frysas ner minst 3 dagar innan serveringsdag. Om man skär fisken i tunna skivor innan frysningen så kan tiden förkortas. Ha alltid låg temperatur på upptinade fiskar, gärna under 2 grader innan sushin serveras föratt förhindra tillväxten av bakterier.

>> Tillbaka
>> Rösta på oss på http://www.sushigbg.se
>> Ser en spännande video om sushi tradition.
>> Toshiko Lee om sushi på Tasteline.com

Copyright Loan Nguyen