Meny | Om sushi | Om oss | Catering | Galleri | Öppet tider | Kontakt | Ordlista

 

 

 

 

 

 

 

 

Sushi betyder smaksatt ris, och man skall äta sushi med olika sorters pålägg såsom råfisk, skaldjur eller grönsaker. Sushi är en japansk traditionell maträtt som överlevt under mångtusen år p.g.a. den goda smaken och dess hälsoeffekt.
>>Läs mer


Sushi med olika variation av pålägg ger en komplett måltid med olika näringsämnen.
Fisken är näringsrik och nyttig, "Den festaste fisken är nyttigare och magrare än den magraste köttbiten." - säger Kulturbloggen. Fisk är till exempel rik på D-vitamin, jod och selen och fet fisk, som lax och även skaldjur innehåller mycket Omega-3-fettsyror, som är bra både för minnet och hjärtat. Fördelen att äta råfisk jämför med färdiglagad fisk är att många nyttiga näringsämnen i fisk inte förstörs vid matberedningen.

"Aktuell forskning visar också att risken för hjärt- och kärlsjukdomar minskar kraftigt hos fiskätare. Personer som aldrig äter fisk kan minska risken att dö i förtid med så mycket som en fjärdedel om de börjar äta fisk." -ur SVDs artikel .

Även avokado innehåller nyttiga ämnen som kan bla hjälpa kroppen att bryta ner fett, har ungefär samma effekt som fisk-oljor och kan ersätta fisk och kött, ger en mättnad känsla för de som inte kan äta fisk och kött. Dessutom smakar den väldigt gott. Vinägern som blandas med riset motverkar trötthet och ålders krämpor, dessutom ger den ökad aptit och fin hy. Många använder vinäger som ett naturligt bantningsmedel. Det är inte bra med stora mängder, men måttligt i samband med mat är bra för kroppen.

En litensushi tallrik 8 bitar innehåller cirka 300 kcal och 3 gram nyttiga omättade fettsyror enligt livsmedelsverket. För de som sportar eller rör sig mycket behöver en större portion eller en extra frukt, skulle räcka.

Sammanfattningsvis är sushi väldigt nyttig och hälsosam med rätt portion och rätt kombination. Kombinerar man sushi, 3 ggr i veckan, med sallad och frukter samt regelbunden träning eller promenad så mår man toppen.

>> Läs mer om sushi här!
>> Rösta på oss på http://www.sushigbg.se
>> Ser en spännande video om sushi tradition.
>> Toshiko Lee om sushi på Tasteline.com

 

Copyright Loan Nguyen